Saturday, August 28, 2010

Tak rugi kalau tak baca

I can't wait to go back home for raya. Dah menyampah nak muntah dah dudok nilai ni -.- Nanti lepas raya I'll only be staying here for a week for the finals and then cuti dua bulan and off to Gombak woots! Duduk Gombak oke sikit kot sebab ada bus direct pergi KL so senang nak shopping(?)

But I know I'll miss a lot of things here. Kelas dekat gile dekat Nilai ni. Aku blok D, kelas kat block C. Memang dekat gile belakang-belakang je hahahagahga. Kalau bangun lagi 15 minit nak start kelas pun boleh rilek lagi. Tapi tak sempat mandi la hahahagaGAHGhGHHHAGhgahGAHGAHg. Tapi kat main campus nanti kene amek bus ._. MACAMANA KALAU AKU BANGUN  LAGI 5 MINIT START KELAS?! jgefjfgkerfgeuguerkfgefgjrhf. Adakah kena amek Rapid KL untuk ke kelas gi kelas kene bayar wtf.  Harap-haraaap la sangat dapat Mahallah yang dekat dengan Kuliyyah aku. Tolongla tolongla tolong supaye boleh berjalan ke kelas. Oh and classmates aku pun harap-harap la ade Mee, Yunie, Siti dengan Una lagi. Kalau boleh sampai grad aku nak satu kelas dengan diorang. Sangat best okay :)

Aku adalah sangat boring sekarang ini. Mee balik rumah petang tadi meninggalkan aku keseorang di Nilai isk isk. Haha ok bunyi sangat sedih. Tapi takdela sedih mane pun kan. Berbuka tadi aku beli sangat banyak dari kebiasaan. Aku beli nasik dengan sambal udang and sambal ubi dan tempe(?) lepastu beli popiah goreng singgit (SEDAP SAITON POPIAH NEEEEEEYYYYYYYY LIN SILE MAI KE NILAI KALAU HANG NAK RASE POPIAH GORENG YANG SANGAT SEDAP) dengan tauhu bakar dengan air nenas. Selalunye aku beli satu main course je. Harini rase lapas lain macam isk. Ni tauhu bakar ni aku tak makan lagi. Harap-harap kat membazir :|

Senanye aku tengah buat outline untuk final speech untuk subject Oral Communikesyen. Special Ocassion punye speech. Madam kasi 4 tasks boleh pilih satu. I chose the first one which is bagi tazkirah HAHA tu yang paling simple laa malas dah otak aku nak fike banyak-banyak ney. Yang tu first. Pastu ade book review, award acceptance speech (Emmy's wtf) and the last is jadi emcee. Memanglah rajin pulak haku nak jadi mc ni macam kelakar je hahahagahgahagahga. So aku pilihlah kasi tazkirah.

Tajuk aku Love in Islam comel kan kan kan kaaaaaaaaaaaan. HAH SAPA TIRU TAJUK NI AKU CILI MUKA! Aku memang dah habis idea taktau nak buat tajuk apa so aku msg lah Mak untuk meminta pendapat lalu Mak mereply dengan topik-topik yang lebih sesuai untuk Informative speech seperti baby dumping, social problems etc etc. Lepastu aku tanyalah Meme pulak sebab Meme adalah kakak yang sesuai ditanyakan perkara-perkara seperti ini kalau tanye Tyah dengan Lin mesti dapat jawapan hampeh hahahagahgahgahga pastu Meme suruh aku bukak Iluvislam.com and cari tajuk kat situ ceh pemaleh punye Meme nak tolong pike tajok. Hhagahgahagahgahga.

So aku pun bukak la and dapat ilham kat situ! So sekarang outline aku tinggal nak buat conclusion je Alhamdulillah :) Harap-harap la time bagi speech nanti tak seharom time bagi Informative speech. Aku kureng sikit la kasi speech sorang-sorang ni. Nebes die melebeh lebeyyhhh -.-

Oke lah aku tulis kat sini sebab sangat boring hahagahgaa. Nak pergi type outline! Bye ya'll!

11 comments:

W M Najib said...
This comment has been removed by the author.
LinZ said...

hari tu lin beli popiah kat bazaar kat seksyen 6 kat McD tu..x de rase ape2...cam lupa letak garam..tensen gue...

W M Najib said...

hrap harap. dpt kngsi tzkrah tu ye nnt. insyaAllah.

W M Najib said...
This comment has been removed by the author.
W M Najib said...
This comment has been removed by the author.
W M Najib said...
This comment has been removed by the author.
W M Najib said...
This comment has been removed by the author.
W M Najib said...
This comment has been removed by the author.
Aika said...

lin: popiah basah ke goreng? popiah basah kat sini mahai gile singgi satu jshfgjekrfgkerg rindu popiah basah mak! btw serious aahh sedap gileeeeeeee popiah goreng kat bazaar sini! hang nak rase meh la amek tkah minggu depan HAHA HELAH NI HELAAAAAAHH.

najib: ill write it here bila berhadapan dengan waktu senggang nanti ya!

ameerazman said...

dudeeee, terpk2 nebes tuh apa. hahaahaaa. nervous rupanya.
alalalala. chubs mana? x temankan ke? ni yg i marah ni.

btw, DONT WASTE YOUR TIME OKAY!

LinZ said...

byk gile comment hang delete...awat..sape yang mencarut2 tu..hahah~
popia kering..rasa cam haram..
memang lin pun kena amik hang..kul brapa nk amik..mana dan nk pi bazaar hang plak..