Wednesday, July 22, 2009

Because reminiscing is like tasting candies,SWEET.

tiba-tiba rasa macam rindu gila masa plkn dulu.sampai aku rasa tertekan kerana terlalu rindu lalu aku pun google lah Kem Bagai Budi Sandakan sekadar ntuk melepaskan rindu.

terjumpa gamba komandan hisap batu tu.HAHAHA.

jelek gila ah kot weh die ni.komandan takgune dahlah suke bagi henpon lambat KAU NAK AMEKLA 300+ FON TU PEGI JUAL KAT BANDAR SANDAKAN.dahlah bagi lambat,ambek awal pulak tu.JELEK GILO.dah slack part bagi henpon tu slack lagi part GATALNYEEE.Ya Rabbi.hanye Allah tau betape gatal si tue kutok tak seda diri ni.PANTANG NAMPAK WIRAWATI CANTEK AH MESTI MINTAK NOMBOR PUNYA.salah seorang mangsenye,BULAT.

haha unbelievable kaaan.tapi believe me ah,bulat laku macam cekodok panas kat sane -.-

okay tu bukan point aku tulis entri ni.entahlah.macam dalam mood nak reminisce plkn.

sebelum aku pergi dulu aku rasa akulah manusia yang PAAALIIINGGGG PERJUDISSS kat plkn ni.membazir duit kerajaan ah,taknak kene rogol ah,merepek hape tige bulan lame sangat ah,takbes ah,kalau dapata aku rela masuk jail dari pergi ah.

tengok-tengok dapat.

dekat sandakan pulak tu kan.

panik sumbang la aku nak buat preparations.physically tak susah pon pergi je giant beli coklat amek baju2 sket hampok dalam beg dah siap ah.mentally ni yang payah siket.nak deka empat bulan aku mereput dekat rumah tu tido,online,tido,online,berak,berak,online,makan,makan,makan tibe-tibe kene summon pegi plkn.PANASSSS AH WAAAA.

so aku pun google la name kem aku,ape barang2 yang kene bawak,ape barang2 yang die bagi,hows the food,the camp location.smua ah.masa pergi sana aku memang dah kaya dengan ilmu pasal camp tu.

masa google2 tu aku terbukak satu forum ni.adalah sorang senior.kem dia dulu sama dengan kem yang aku ak pergi ni.so,kira senior lah kan.taktaulah siri berapa.she said best gila cam !@#$%^&* ah kem.memang manusia rugi kalau kau tak pegi.so aku pun mulala think positive sikit pasal pemergian aku ni.hey at least ill be occupied for three whole months,and perhaps i can meet HOT SABAHAN GUYYSSSS.unlike lee yang stuck kat rumah tu nak dekat setahun otak pun dah berkarat HAHAHAHA.

so hari aku pergi.no wait.pagi aku pergi.i didnt get enough sleep that night.mak cakap nak hantar aku pi car park c stadium bukit jalil tu at about 1 am.i slept at 1155 and woke up at 1200.great huh?GILA INSOMNIA WEH SAMPAI CAMP PUN AKU MABUK-MABUK MERPATI LAGI SEBAB TAK CUKUP TIDUR.sampai bukit jalil nak dekat 215 ah.bulat dah sampai lagi awal pehal semangat pompuan tu.so bila dah daftar nama(NASIB BAIK NAMA AKU ADA WALAUPUN TAK DAPAT SURATTT) semua naiklah bas.sebelum naik bas memang menangis macam anak lembu ah an peluk2 dengan mak aku smua.it was a very touching moment.

i have never hugged my mother that spontaneously before.she just wasnt..THAT type of mother you know.the lovey dovey kissey huggey type.she shows her love in her own way.so yeah,memanglah aku nangis when she hugged me.i didnt hug my dad tho.MALU AH ANAK DARA UMUR 18 NAK MAIN PELUK-PELUK DENGAN AYAH LAGI.plus it'll feel sangat weird if i hugged my dad.so i just salam cium tangan and cium dua2 pipi and dahi,a must for me bila nak pergi sekolah ke,bila nak pergi keluar melepak ke,MEMANGG i'll kiss both of his cheeks and one peck on the forehead.

lepas dah habis salam cium pipi semua he gripped tight my hand and said "take care okay.jangan tinggal solat.i wish you all the best :)"

MANN I COULD FEEL THAT SMILEY IN HIS VOICE OKAYYY

it was very dificult for me i guess.having been pampered most of my 18 years of living and suddenly having to be independant.no mak and ayah for three whole months maaaannn.

so i got on the bus and sat next to lat.when the bus started moving both of ur wept openly and sebok mengetuk cermin while screaming goodbye to our waving mummies and daddies.after that we hugged and agak lega la because we know that we'll have each for the three months ahead of us.it was a very..bangang sight i can tell you.after all the dramas we tried to get some sleep on the bus yang tehanggok-hanggok all the way.BAPAK JENGKEL BAS.tapi ekon ah kan,bes.hehe.we listened to our mp3s sampai ada jurulatih tu gerak kata dah sampai klia.i didnt really sleep pun for the whole journey.my eyes were staring at the road,wondering how my life will be in a few hours.wondering am i really gonna settle down.

sampai airport dah pun i was still fighting back my tears.smua orang dah rilek aku sorang menggelabah apahaaal -.- yes i am a very emotional person.especially when it comes to separating with parents.AKULA NANGISSS.

dah sampai airport ambek tickets kitorang pun tunggu ah subuh sambil bersembang dengan jl2 dekat situ,asking how's camp gonna be.ada jl bangang tu cakap nak pergi camp nanti kitorang kena naik perahu wff ingat ni survivor ke haaahh.

lepas dah subuh smue we boarded the plane sharp at 7am.tempat duduk aku dengan bulat jauh macam sheeeeeeeeeeeeeeet.tertekannya.tapi takpelah maybe this is the time i'll be making new friends since dari tadi ayik dok berkepit dengan bulat je everybody pun has been shooting us dagger looks hahaha.

bila naik plane aku duduk lah sebelah seorang budak perempuan ni.fair and berisi sikit.comel ah kalau buat bantal peluk.EHEH HEH EHEH.

and guess whaaaat?

nama dia pun atikah tarikh lahir dia pun 110391.

HAHA FREAKYNYAA COINSIDENCE INIII.

tapi kenapa aku tak fair T_T

oh did i tell you KITORANG NAIK MAS WEH WUHOOOOOOOOOOOOOOOOO!tapi duduk ekonomi ah an pehal budak plkn ramai-ramai nak duduk business class ni dah dapat naik kapalterbang free pun kira bersyuko habis ah.last skali aku naik kapalterbang masa form 3 kot pergi brisbane.gila purba weh -.-

about 2 hours somethng jugak ah an nak pergi sabah.aku tak ingat dia hidang apa.tapi aku ingat DIA BAGI TOGE KETUL FERRERO ROCHER WEEEEHHHH SORANG.and sebab member seblah tu taknak so die bagila kat aku so AKU ADA ENAM SIOOOTTT.pastu dua2 jatuh dari riba aku tergolek2 bawah seat depan asa nak landing and aku tak jumpa dah.

BANGANG.

sampai kota kinabalu(transit sebab nak tunggu lagi satu kumpulan lembab yang bertolak lambat) kami telah dijamu nasik lemak aneh dan keropok aneh warna warni dan air aneh yang macam ribena tapi cam bukan.aku ingat aku dok semeja dengan bulat,mok and didie(who would later dilatik menjadi penghulu wirawati dengan empat garisan di bahunya ituuu).

didie dari awal aku dah boleh nampak leadership die.masa baru turun bas dekat klia kl tu sorang sorang kire jumlah pelatih yang ade.malu gile ah an baru tengok2 muke dah ak gi depan dan kire dengan konpidennye.but she did it.dengan muke selambe die tu.didie is the only leader that i fully respect and trust without no doubts at all.sumpah ah weh memang aku respect minah ni.the leadership aura just oozes around her okay.tak bossy,knows whats best for her team,she's THE BOOOOOMBB.a born leader ah.

okay jauh gile menyimpang habiskan satu perenggan untuk didie pulak an.hahaha.so lepas dah menjamu nasik lemak tu tunggu ah dekat waiting area.lembab beno kumpulan lagi satu ni pukul 12 lebih baru sampai bangang -.-

sepanjang penantian tu terserempak jugak dengan budak-budak sabah yang kene pergi kem dekta semenanjung.i wonder how they turned out there.macam selebriti jugak keee hahah.

heyy kitorang budak-budak semenanjung ni macam selebriti okay dekat sane.aku pun taktau jugak kenape.maybe sebab datang dari kl an macam,tech savvy?lagi hebat berfashion?kaya-raya?taktau ah.or maybe there were just 50 of us dari 300+ pelatih dalam kem tu.so paham tak apasal aku cakap bertuah kalau orang semenanjung kena kat sabah/sarawak?heeeh.

first-first tu kalau nampak je orag semenanjung kan they'd look at us in total awe-ness.JANGAN TANYA AKU KENAPA AKU PUN TATAHU.tapi bila dah bergaul kawan main pukul-pukul punggung(?) semua tu hilanglah ke awe-ness an kerana mereka sudah tahu bahawa kami juga manusia biasa yang slenge seperti mereka.

okay menyimpang lagi.GET YOURSELF TOGETHER,BITCH!*slaps own face*

*DEEEEEP BREATHHH*

okeh sampai mana tadi?hah airport kk kaaan.so bila kumpulan lembab dah sampai barulah kitorang gerak pergi naik lagi satu kapal terbang nak pergi sandakan.this flight only took about 40 minutes.kejap je.TAPI BES BODOH PRAMUGARA DAHLAH HOTHOTHENSEMHENSEM DORANG BAGI ESKREM HAAGEN DASZ PULAK TUUU SORANG SATU CARTON KECIKKK.puas weh,puas.

or maybe because they kow that will be out last luxurious indulgent until after three months T_T

dah sampai tu heret ah beg tarik(majoriti ah bawak beg ni.menyusahkan diri gilo nak bawak beg balik kampung wehhh) masing-masing pergi beratur kat luar epot tu nak assign sape nak bas mane.LIMEBLAS MENET DARI KEM JE KOT KECOH TOLLA.

oh lupa nak bagitau BGE BULAT BESAR PETI AIS SIOOOOOOOOOOOT.SUMPAH AH WEH MACAM 3 KALI GANDA LAGI BESAR DARI BEG AKU.okay tipu sket.besar sikkkkit la dari beg aku.dahlah minah tu kecik.nak hele beg besa gile bagai pegi bas.KELAKAR SHIT AH CAM WEJHVFGEYRWFJE PUNYE KELAKA HOKEH.

die mintak ah nak tuka beg tapi aku taknak sebab saje nak gelak tengok die bawak beg peti es tu HAHAHAHAHAH ya aku memang sadis.

pastu naik bas ade ah lagi sorang jurulateh kem kitorang.ye,perjalanan dari kl ke sandakan ni memang diiringi jurulatih memanjang ah.jurulatih ni pun macam cakap ah "kat kem nanti mesti korang takkan jumpe orang melayu punye.kat sabah ni susah sangat nak cai orang melayu.memangla orang islam tapi bangse diorang bajau,bugis,suluk."

kitorang cam,"AA DIA CAKAP NEH TIPU GILA TAKDE ORANG MELAYU"

and for m whole three months there aku tak jumpa SORANG pun orang melayu dari sabah.shiiit he was telling the truth.

eheh heh eheh.
'
sampai camp i started to curse."my live in a living hell just started"

agak betul jugak ah.masa kitorang sampai tu sebelah bas budak lahad datu.mase diorang turun they were LITERALLY GAWKING AT US.lagila cam apa neeeeeeeehhhh hodoh sangat ke muka aku dah tacap sorok-sorok kot masa dalam bas tadii.

tapi buat bodoh jelah an padahal mata sebok meliar cari mamat HOOOOOOOOOOOT.ade ah sekor due.tu pon muke cam dah ade awek.ee takminaaaat.haha oke pehal.pastu daftar isi ape borang jadaharam,cek beg(EXTENSION BULAT KENE RAMPAS HAHAHAHAH),ambik fon(bangang cepat gileee),kitorang pon pergilah dorm.mine was pollux.bulat's was hadar.THANK GOD SEBELAH-SEBELAH.

and so on that very day i started my three month stint as a wirawati and i enjoyed every single day of it.socializing.staying late up at nights and do make ugly make ups on each other then taking picturess.it was three hellove months and i would give anything in the world to go back to those three months of wonderful,carefree times.

i enoyed the PT10 tige kiraan satu,i enjoyed the kembara halangan(altho i never passed the stupid tarzan swing.no upper body strength -___-),i enjoyed kicking ass in TTS(but i didnt enjoy myself when the 43 year old trainer mengurat aku mintak nombor wadehel dah kahwin ada anak koooooooooooooooooot geligile hokeh),i enjoyed carrying baldis to and fro the pond with miza masa sukan kreativiti,i enjoyed(NOT) being called BODOH masa pertandingan kayak sebab aku dengan anan meroyan pegi arah kayak naik atas bukit,i enjoyed EVERY SINGLE SHIT I DID IN THE CAMP.(which also includes vandalizing meja kat public phone tu sibuk letak tkoz was here tkoz was here HAHA lame,i know)

if i was given a chance to go back to the very same camp,with the very same people,

id give a BIG FUCKING YES.

tapi jurulatih lelaki tu tukar ah semua macam gatal-gatal getek apahaaal sikit-sikit mintak nombor wirawati kot boeh kira dengan jari sebelah tangan ah berape orang je yang baik.

cikgu azmi,cikgu yunus,cikgu..ummmm..

okay TAKKAN DUE ORANG JE DARI BELAS-BELAS TUUU?

kem bagai budi sandakan is a camp filled with perverted instructors ah pendek kata.HAHAHA KOMANDAN BACA NI MAMPUS AKU.

oh kerajaan malaysia BAGILAH AKU PERGI PLKN LAGI SEKALIIIIIIIII,LAGI SEKALI JE,PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE?

6 comments:

cik nanako said...

pergi tmpat yang sme..org yang same..argh.......its hard;(
aku pon nak g balik..kalo bole aku nk sumew org kat plkn uh ade ngn aku!!aikaaaaaaaaaa...kau jahat!!sbb stuck kn memories plkn dalam hotak akkkkkkkuuuuuu..T.T..tp i loikeeeeeeee ur story!!hhihihi

Aika said...

gahagahgahag.rindu kooooooooot wehhhh!tige bulan makan same,tido same,mandi(erk) same.tapi btol oke mandi same bekemban mandi kat kolah hahahaha.weh denga cite krajaan nak bwat pjumpaan smule pelatih2.BES GILE!!!!

rindurindurindurinduuu

ceLy. said...

eheee. sesi imbas kmbali.
(tetibe je aku jles coz ta dpt)
huuuu. nostalgik.
(gaye ckp mcm haku pon join je camp ni)
haha. haha. haha.
:))

Aika said...

hahaha.slenge ah ko.dudok je diam2 kat nilai tu.HAHA.

cik nanako said...

crious??ko amek tak reunion punye form??yang kne baya 50 hengget uh??
aku nanges je ingat dak2 nh..

Aika said...

oh yang alumni plkn tu ke?
tak sebab time tu aku broke.
HAHAHAHAH.
haala takkan yang dafta je die panggel koot.kemut ah krajaan.ko amek ke nana?