Thursday, September 17, 2009

Lelaki atas bunga-bunga.

Malam semalam merupakan malam ke umpphh-teenth nya aku tidur pukul 430/500.

sebab utama adalah merupakan yang,

terjadinya adiksi kepada cerita korea yang bertajuk sepertidi atas,atau dalam bahasa inggerisnya boys over flowers dan bahasa jepunnya hana yori dango.

percayalah kata saya padi petang ini,jika anda belum tengok cerita ini bermaksud anda belum hidup(?).

ya oke sila abaikan ayat diatas.

summary ceritanya lebih kurang macamnilah,

PEH PEH PES TIME BUAT REBIU PEH PEH.

tet.

ade sorang prempuan ni name die geum jandi.inilah watak utame perempuan.jandi ni bapak die kerje kedai laundrybaju and mak die jage public bath house ke apetah name.kat jepon ngn korea banyak bende tu yang ramai orang mandi ramai-ramai tuu.so we can tell lah that she doesn't have much money.after school hours die kerje dekat satu porridge shop ni dengan bestfriend die,gaeul.

satu harii,jandi ni nak hanta laundry.dan alamat tuan punya laundry tu mengatekan yang jandi kene hanta laundry tu kat satu sekolah elit ni.name die shinhwa high school.skolah ni memang elit gle babeng ahh.kalo bapak ko ade syarikat kampeni ladang sendiri bagai je baru ko mampu nak masuk.memang KAYA GILAAAAA!

dekat cafeteris pun makanan dihidangkan macam makanan kat hotel jehfemfrgfaefkjrf.

so jandi pun carilah mamat yang die kene laundry tuu.cari-cari tetibe die nmpk ade crowd bekumpul kat bawah satu building ni.die pon pegila nak tengok what's the commotion all about.bile die pandang atas tengok-tengok ade one guy nak terjun bangunan.laki tu memang penuh berlumuran darah macam baru lepas kene belasah aaahhh.parah glo glo glo.

pastu jandi pun tengok laki tu macam kenal.rupe-rupenye laki tula tuan punye baju laundry yang die kene anta.die pon klamkabot ah naek atas bangunan tuu.

okeh dari sini aku macam lupe sikit.

i think die tanye laki tu asal nak buno diri.and then laki tu cakap sebab F4 la die xtahan kene buli lebih baik mati ah macamtu-macamtu laa.lepastu laki tu pun terjun!

and then jandi lari dengan penuh dramatisnye pegi tangkap bahu laki tu.soooo laki tu terselamatlah!

and then jandi dapat scholarship untuk belaja kat skolah elit tuuu.dahlaminah ni sengkek gile an.memang die rase out of place ah fes time masuk.and then mase masok tu adelah tige eko pompuan huduh gediknakmati ni suke macam buli ejek-ejek die ah sebab die miskin semue an.

okeh aku lupe lagi.

but i think jandi macam tanye la derang sape F4 and then derang cam tekejotglebabi jandi xtau sape F4 and then derang explen la F4 ni made of the most handsome hot hot and richest guys in the whole school.

SERIOUSSS AHH SEMUA HOT HOTTTTTTTTTTT.

especially GU JUNPYO AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

tapi perangai rotten gila.except jihu.jihu ni pacam introvert sket.nice guy ah dalam cite ni.

lepastuuu F4 ni kalau derang sampai ke sekolah,semue plaja mesti bekerumun dgn pintu sekolah tu nak tengok derang masuk budan pompuan tejerit-jerit "EPPO!EPPO!" sebab orang korea taktau nak pronounce f kot HAHAGAHGA comel gak la.

and then satu hari ni masetu as usual ah F4 baru sampai and semue orang macam bekumpul kat pintu masuk skolah tu an,jandi pun ade skalo tapi kat blakang-blakang la.F4 ni kalau jalan junpyo memang slalu kat depan.since his the richestt(FILTHY RICH GLA ADE JET PERIBADI ADA PULAU HE HAS EBERITINGGGG) and hottest kot haha.masa derang tengha jalan masukk tu adalah sorang budak perempuan ni.berani giladia datang depan junpyo dengan muka takut-takut dia and offered him a cake.she said she baked it herself.lepastu junpyo amek ah kek tu.semuorang macam dah "OMG HE TOOK THE CAKE!BESTNYAAA!"

and then he splattered it on the girl's face.

serioussshit this guy has anger managemenet problems.his temper ahhhhh,hesssshh.

lepastu jandi saw that and she was so frickin pissed ah macam kesian gile budak pompuan tu an.die pon bediri ah depan F4 macamnak block jalan derang and give them a piece of her mind.

tapi she chickened out -_-

and then takpela ann.a few days later,jandi tengah jalan-jalan makan eskem dengan kawan die.ade ah die befriend sorang budak pompuan ni kat skolah tu.aku lupa nama budak tu apa.heh.mase jalan tu kawan die macam jalan dekat tembok pendek au.and then kaki terpelecok jatuh plak minah tu.landing baik punyaaaaaaaaaa atas kasut junpyo.

and her ice cream was all over his multimillion dollar pair of shoes.

muke junpyo mentain cool je tapi yang kawan jandi ni macam dah menggelabah gile uetfjdvwfugwkefhrfger ah aaan dala episod kek dulu tu sangat ngeri.die pon mintak maaf repeatedly non stop siap offer nak beli kasot baru lagi.

patu junpyo kate(ikot translation) "do you know that this pair of shoes was custom made from france?"

or something like that.

and then the girl pon macam dah glabah gile babeng taktau nak buat ape.

and at last jandi gathered her courage and backed her friend up.

jandi ni sejak denga pasal F4 memang die dah benci gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.especially dengan junpyo ni sebab derang macam snobbish gilee dala gi skolah pakai kot bulu bagai tak pernah pakai uniform ann.

so she said something like "just forgive her laaah.it's not like she did it on purpose or something." tapi when she said that still kecut-kecut lagii.

and then junpyo said,"ill forgive her.if you lick the ice cream off of my shoes"

like whatehellll maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaann.

muka die sumpah arrogant macam hanjengg masa cakap tu.

jandi muke tekejut gila aaanhh.but then she started bending,macam betul die nak lick the ice cream off an.and then bile dah halfway down,she suddenly got up and stuck her ice cream on junpyo's face!

HAHAHAHAHAHHA SCENE INI SERIOUS SANGAT COMEL HAHAHAHAHAHA.

lepastu junpyo macam terjatuh kebelakang kerana impak ice cream kaaan.lepastu baik punya die maki junpyo sepuas hati dan menarik tangan kawannya untuk blah.

and then started the worst period of jandi's life.

the next morning she got a red card from the F4 in her locker.this card means that they're declaring war against her.so bila one student dah dapat red card memang everybody is like given the right to bully that student sampai habis-habisan ah.sama ada bunuh diri sebab taktahan or transfer sekolah.

and memang teruk aaaaaaaahhh jandi kena sampai junpyo upah orang nak pergi rogol dia like boleh taaaaaaaak.kene baling telur and tepung kena baling tomato basikal dia kena bakar.

SANGAT TERUK OKAY.

tapi pompuan ni endure je all that and since she's so tough ganas comel junpyo pun starts to fall for herrr.

SILA TENGOK CERITA INI SANGAT COMEL PASTI AKAN TANGKAP DIRI SENDIRI SENYUM SORANG-SORANG.

puh puh panjang gla dah lame aku tak post panjang macamni semput tangan.

but what i really like about this story was that how loyal,loving,devoted and sweet junpyo was.

SANGAT SETIA MACAM JEGFHEWAKJEGFEJR.

serious ah kalau ada perempuan lain memang die xpandang langsung.when he got engaged pun die tak suke gile tunang die tu siap panggil pompuuan tu monkey lagi HAHA he was so totally in love with jandeyhh okay.

and the fact that he'll protect jandi no matter what is so very awesomazing :D

sangat sweet cerita itu.

now that's my type of guy.

saya tak mahu boyfriend.saya mahu future husband.faham?

okay okay aku tau it's just a story tapi i was REAAAALLLLYYY hoping there would a guy out there who'll be like junpyo,if not in every way,in most of his way.

okeh minus the temper.

soulmate oh soulmate bilakah gerangannya kita mahu bertentang mata?

kepada bakal suami silalah ingat ini,

TOLONG YA JADI SEPERTI JUNPYO.jangan kahwin sebab saya sangat cute(EHEH) atau sebab-sebab materialistik yang lain.

dan sila juga kata kepada saya sambil tersenyem,

"there's not a single thing that's cute about you"

sungguh saya akan bertambah cinta kepada awak lagi ya bakal suami.

the fact that you'll be willing to marry me without thinking of my looks makes you teh perfect suami for me,I LABYU MUAH MUAH!

i remembered when jandi asked junpyo a question,

"why me?why not someone else?im not pretty.i dont have much money.im not smart.so why me?"

and you know ah what junpyo answered was so comelbutsadis at the same time,

"because im already good looking,rich and smart enough for the both of us.i just want you to be yourself"

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHH.

dimana mahu cari suami seperti junpyo ya dimana :|

6 comments:

Anonymous said...

Salam...
ahahaha kawan Lee, saya sudah tengok cerita ni masa kena kuarantin H1N1. 3 hari nak sehari suntuk nak habiskan...
ya! ya! sangat cooomeeellll....
sangat direkomenkan bagi mereka yang suka nak giggle2, gelak guling2 sorang2 , gedik2 ngan kawan2 ramai2..
haha.. ok, dah...

.huda. said...

nk lawan maryam ke?

panjang yang amatttt
haha

luv luv~
miss u~
hee

Aika said...

anon:hahahagahaga.ya tepat sekali!akan rasa agak budu jika tengok seorang diri kerana akan senyum sorang2 seperti orang kestonean.tapi juga akan rasa seperti sangat mahu kahwin ya!

huda:hehehehe.maryam is my idol :D

ceLy. said...

hahahah! aku pon jato cintaa ngan citr tatkala aku main2 view kat youtube. tros aku gluedkan mataku ke skrin komputer nak abeskan siri2 tseboot.
2 thumbs up bebeh. huhu. :))

aku bole pengsan jikalau ke4 empat peluk aku. XD HAHAH!

Nikki said...

INI CITA FAV DEV PATEL MALAYSIA DOH. HAHAHA

Bapak gile gedik aku rasa cam nak kena bagitau gak.

Aika said...

ohmygod OHMYGOD OHMYGOD OHMYGOD

rasa macam perlu berkahwin sekarang juga.

mana lagiiii nak cari lelaki yang minat crite niiiii omg omg omg