Friday, September 3, 2010

The Play

Aku rasa air dekat Nilai ni kotor sebab muka aku tiba-tiba naik jerawat. Dekat dagu je ade 543528 ketul. Dekat dahi takpayah cakapla dah macam pusat menternak jerawat dah ni. Kat tepi hidung pun ada. TAPI HAKU PANTANG BETUL KALAU ADA JERAWAT KAT DALAM LUBANG IDUNG WATAPAAAAAAAAAAAANNN HAKU NAK KOREK HIDUNG PUN SUSAH. Time-time raya pulak tu tetiba nak tumbuh berjemaah. Tension aku. Kalau picit nanti ade tande. Jadi makin buruk pulak time beraye nanti isk.

So anyways today will be the day that we all have been waiting for! Our drama performance yaw. Aku tengok orang lain berlatih gerun gila sebab sangat kerap dan sangat serious. Group aku baru tadi start berlatih serious padahal esok nak perform nii. Group kitorang yang first sekali perform pukul 9 pagi gulp. Tadi pun berlatih dua jam je sebab aku rasa scene kitorang ada dua je and props kitorang sumpah sikit gile. Cakap je banyak. Tu yang aku rase satu group rileks je tu -.-

Props yang abru habis buat pun pokok je. Eh tu pon tak habis betul lagi. SHIITTTT LUPA NAK CARI DAUN-DAUN BERGUGURAN NAK TAMPAL ATAS POKOK! *palm-facing* Okeh lepas ni kena turun dengan Yunie pegi cari daun-daun nak tampal. Pokok tu pun sebenarnye payung kitorang tampal tisu kale hijau kat atas HAHAGAHGAHGA. Pastu nanti nak tampal daun-daun kering and nak dirikan pakai batang penyapu and my vuvuzela!And then nak sprinkle glitter kalau hijau OMG KIUT KAN POKOK AKU KIUT KAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNN.

Lepastu untuk treasure chest kitorang nak balut bakul picnik Una dengan brown paper and then sprinkle gold glitter on top supaye nampak shining-shining and then treasure die bawah tu kitorang gumpal newspaper banyak-banyak and then on the surface taruk chocolate gold coins and pinjam Nulul punya accessories tabur kat atas!

And for the bread selling equipments we're gonna cut up the breads in different shapes or something and put all knives we can find beside the breads and Ezman is gonna sell them!

AND THE BEST PART WILL BE MAKING THEM UP! We're going to put a mustache on Una and Mee because they'll be called Ahmad and Ali in the play duh and Ahmad and Ali has to have mustaches! Oh and prolly cute little goatees too! And then we're gonna draw a beard (I really don't know how this will end up looking like) on Ezman's face and maybe put a mustache too for a good measure so that he'll look, uh, more like a bread saller? How do bread sellers look really? o_O And then for Wafiy we'd prolly just draw a mustache and a goatee too to make him look more grown up.And a turban on his head OMG IT'S GONNA BE SO AWESOMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! I just really love drawing on other people's face, I really do.

I think that's just about everything on the play. I really hope they can memorize most of their lyrics by tonight. Mee, Yunie, Una, Siti, Ezman and Wafiy. Let's kick some drama ass tomorrow! Wish us luck guys :)

5 comments:

Syafiq said...

GoodLcuk lalinkkk <3

kiko kiki lala said...

gooluck! best nya zaman membuat drama. hehe. :D

Aika said...

thankyou capiqs <3 <3 <3

kiko, buat drama besstt. nak buat script die yang pancit sikit tuu. heghegehgehege.

ceLy. said...

All the best tkozaa! :D

Aika said...

thanks salwa! you tooooooooooooooo! :D