Thursday, June 10, 2010

So if I told you I'd give you cute little babies, would you marry me?

Ok sori lama tak apdet bukanlah ada orang kisah pun kan this is more like an apology to myself har har har.

Kelas dah mula btw.

Berikut merupakan komen-komen untuk kelas :

Drama:
Macam agak kompliketet ya awal-awal ni sebab belaja pasal elizabethan(?) theater lah ancient greek theater lah modern theater lah stage setting lah etc etc jadah haram. I dun riek. Bila nak start berlakon ni hahahagagaahagahga. Dahlah buku teks Drama yang tebal tu aku baru potostet tadi. So dalam kelas minggu ni aku macam lost sikit haha. Blame Mak aku sebab masuk duit lambat T_T

Oral Communication:
Kelas yang ni aku macam agak seram. Sebab kena banyak cakap :| Dalam inglis pulak tu ee ngeri aku nak berspeaking-speaking ni. Last skali aku cakap depan orang ramai adalah dua tahun lalu iaitu masa mewakili sekolah dalam pertandingan debat bahasa inggeris dan pertandingan public speaking hikhikhik. Kalah menang belakang kira ok. Jadi disebabkan skill percakapan di khalayak ramai aku sudah rusty, maka aku pun macam mencarut bila bercakap di hadapan orang ramai. Bukan mencarut yang tak senonoh tu, macam cakap merepek la. Hish, lampi.

Lagi-lagi impromptu speeches kaaaaaaaan. Memangla aku suke sangat speeches yang kena bagi on the spot ini. Dalam kes aku kalau preparation zero performance aku pun level-level tu jugak. Mungkin kerana stage fright aku sudah datang balik (CEH) and aku cepat dapat random panic attacks bila cakap inglis kat depan orang ni. Unprepared.

Kalau cakap besembang boleh. Ni kalau nak cakap yang formal-formal ni. Eeeeeee memang harapan la nak jadi public speaker yang senonoh. Tapi yang bestnye subjek ni takde final exam hahaghagahga. Yang tak bestnye pulak, throughout the whole semester kau kena bagi 4 kinds of speeches. Dua individual, dua in pairs. Pastu kan, ada demonstrative speech. Yang ni in pairs. Demonstrative speech ni macam kau kena cakap sambil demonstrate something. Macam cooking shows tu. Aku opkosla dengan Mee kan. Nasib baik ada Mee die tau buat macam-macam hagahgahaghaghagahgahag ya aku memang hopeless

Hish asal panjang sangat pasal Oral Com ni. Next,

Introduction to Human Science:
Aku rasa subjek ni adalah subjek paling comel dalam 7 subjek yang aku amek sem ni. Serious. Dahla lecturer pon comel, belaja bende comel(?), aktiviti dalam kelas pon comel jugak. Masa first class aktiviti kitorang adalah sangat comel. Lecturer tu suruh bayangkan yang kitorang ni dah kahwin and ada dua anak. Sorang lelaki umur 16 and sorang lagi perempuan umur 11. Pastu anak laki ni macam remaja bermasalah la. Sap kok la, gambling la(ftw), ponteng skolah la. Kalau memang anak aku, aku tendang klua rumah je ni hahahahagahgahaghaghaga

Lepastu lecturer tu suruhla kitorang tulis surat nak advice anak kitorang(?) tu. Lepastu die randomly pick 3 surat and die bace in front of the whole class. Surat aku comel gila tapi tak kena pick T_T

HA lepastu adalah sorang budak laki ni, die tulis surat tu kan, dalam surat tu die cakap die nak libas anak die 100 kali sebab gamble HAHAHHAHAAGHAGAHAGHAGA COMEL KE APA WEHHHHHHHH. Budak laki tu pun comel KAN AYUNIE KAN KAN KAN EHEHEHEHHEHEHEHEHE. (gelak gedik untuk Yunie ya bukan untuk diri sendiri)

Essential English Grammar (Aku lupa nama betul subjek ni hahagahgahgaag):
For this subject aku dapat lecturer yang ajar aku BMW( Basic Research Method and Report Writing ya, bukan kereta) sem lepas. Lecturer ni memang orang salu kata suare die monotonous la, die aja boring la, suke tolak markah la (dah kau dok mengumpat belakang die sape suroh hagahag). But personally, I like her. Bukan bodek ke ape ok. I just do. Sebab memang dah care die macam tu kan. Kau adapt jelah. Banyak bunyi pulak. HAHAHAHAHAHAHA. Tapi memang serious ok aku suka lecturer tu. Walaupun BMW aku dapat B- sem lepas T_T

Subjek yang ni memang belajar pasal grammar jelah. Tenses, countable uncountable nouns, comparative superlatives semua tu. Rasa cam sekolah rendah la pulok. Tapi aku rasa ok kot. InsyaAllah boleh :D

And one more thing about this lecturer is that she uses the negative comments that she gets to improve herself. Selalu kelas die ni memang ramai orang tido tapi haritu due jam kitorang gelak tak habis-habis. Die buat ice breaking activity for the whole class haha comel kan comel kan lecturer korang buat keeeeeeeeeee hahahahahgahaghaghag.

So the game is basically about going up to the front and talk. In inglis la opkos kan. Tapi bukan just random babbling ye. Madam ni dah sediekan like 20+ tasks written on papers. Kau pegi depan and kau amek satu paper.

Contoh soklan - Tell us three things about your hometown.

Ya, aku dapat soklan tu -_-

Pastu aku ni dahla lahir kat KL kan wadehel nak cerita pasal KL boring gila. So aku pun cerita la pasal Penang because a lot of people like to assume that I'm from Penang anyways -.- Merepak gila aku cakap pasal great food wtf, and Penang being the perfect holiday destination and all. Dahla terhayun-hayun sengsorang kat depan. Memanglah aku suka cakap kat depan ni kan.

I am so uninteresting.

Computer:
Kelas ni takde menda ah nak cakap. Bapak boring :|

Basic Themes of Quran:
Esok kelas first aku, so yeah.

Creative and Critical Thinking:
Tak pernah seumur hidup aku dah tiga kelas pun aku tak paham apa-apa. Lecturer aku 63 years old (lagi tua dari Ayah aku ftw) and he used to be the Dean dekat CFS or sth like that. Ok so maybe he can be really funny and everything BUT I STILL DON'T GET WHAT SHIT IS CCT. Like c'mon, takde course outline pon ok macamana aku nak paham menatang apa ni. Dahlah lecturer tu ajar tak pakai buku -.- Maybe he's really experienced kan I dunno. Tapi susahla kalau nak asyik take notes and dengar cerite yang takde kaitan dengan notes yang tengah disalin at the same time.

DO YOU FEEL ME PEOPLE?

Macam jadi makin lunyai je thinking skills aku ni.

So itulah description aku secara roughly(?) akan subjek-subjek yang aku amek sem ni. Ada yang macam harom and ada yang halalan toyyiban. Selamat berjaya ya diri sendiri.

*****

Aku tengah cuba untuk tak tido lepas subuh kat sini. Sebab dormmtes aku kan suka bukak lampu pukul 6 so it's not really that difficult. Isnin sampai Rabu aku berjaya dengan cemerlang la kan sebab kelas start pagi so lepas solat subuh tu gosok baju, buat milo pastu bukak facebook. Memangla ade orang nak online kan lepas subuh T_T

Tapi semalam aku fail sebab kelas aku start pukul dua petang hahahagahgahaghag. Kalau aku tak tido lepas subuh aku nak buat apa dari pukul 630 pagi sampai 2 petang O_O  Jangan bagi cadangan pegi jogging ke ape eh aku nyampah bab eksesais-eksesais ni hagahaghaghaghaga sebab tu lemak penoh sekitar kawasan perot huh

Aaaaaannnnddd minggu ni aku tak balik hu nyesal balik minggu lepas huuuu. Mak cerita bebi dah pandai cakap "Mmmiii, mmmiiii" kalau nak panggil Umi dia and "Bumbum bumbum" bile die nak pegi bumbum (slang manja untuk tido. Kebiasaannya digunakan oleh pakwe makwe)

HU RINDU GILE NI RASE CAM NAK LARI BALIK RUMAH PELOK CIOM GOMOL SI NAZIF TU DAHLAH GIGI PON DAH BESEPAH COMEL GILA HUAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!

Nak balik tengok bebi T_T

Yelah Naqib pon. HGAHAGAHGAHAGA. Ok rindu dua-dua ♥

9 comments:

ezral Sya said...

Thank you for this wahai Akak Senior :D CEH CEH CEH

Aika said...

hah ni untuk future ben students :P

ani arishah said...

okay lah intro kelas hengkau
aku masuk2 klas trus study
yelah otak rusty tak boleh nk kira dgn betul kan
jd kena activate blk otak(?)
hugagagag

LinZ said...

Lagi satu tkah..bebi pandai ckp no no no..dgn tone skali..cam naqib dulu..hahaha...CUTEEEEEEEEEEEEEEEEEE

ceLy. said...

O_O

Aika said...

sha: orang kos tak sama dilarang komen. HAGHAGHAGAHGAHGA

LIN: WEI APEHAL COMEI SANGAT NI NAK BALEK GILA WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hagahga pahal salwaaaa.

ani arishah said...

ak alah
suka hati ahhhhhhh

kiko kiki lala said...

CCT is da best wooo.
perhaps the best subject ever. ;DD

Aika said...

part mana yang best weh -_-