Tuesday, October 19, 2010

Pulau Pinang Pulau Mutiara(?)

I'm going to Penang tomorrow. Well I'm going to Ipoh first really. My Andak broke her wrist semasa sedang menggalah(?) some buah in front of her house. And then tersepak batu and then jatuh and she sprained her wrist. On her dialysis hand. Poor Andak ._.

And since we're going to Ipoh and Penang is just like two hours away I practically begged Mak to make a stop at Penang BECAUSE I HAVEN'T BEEN THERE IN GODKNOWSHOWMANY YEARS AND I FREAKING MISS IT. I really miss my Penang kampung. Sigh. And the good food. And Monkey Beach oh God our whole extended family used to go there for an annual picnic every year. It's a secluded beach off the coast of Penang. No resorts, no anything. Just a nice unpolluted beach an a few monkeys. I loved that beach T_T

I miss the Ayer Itam house. Sebelah rumah makcik Ramlah yang garang gila HAHA AKU INGAT LAGI MAKCIK RUMAH SEBELAH TU. Dahlah anak-anak die suke cari gaduh dengan kitorang. Blek. Aku ingat this one time masatu Mak dengan Ayah pergi US dan kitorang 5 beradik telah ditinggalkan di rumah nenek aku di Ayer Itam (tragis gila) and then satu petang tu kitorang tengah main dengan anak makcik Ramlah ni la kot. Tetiba Tiyah gaduh dengan anak die and disebabkan Tiyah adelah seorang yang emo maka Tiyah telah menendang budak itu HAHA. Tapi lepastu ade anak die sorang pegi report kot. Pastu makcik Ramlah ni datang lalu tendang kakak aku herself HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH BRUTAL GILA WO MAKCIK RAMLAH!

Lepastu Tiyah pun masuk rumah meraung ah kan -_-

Lepastu rumah Ayer Itam ni macam terpencil gila jauh kedalam ulu banat mana tah kene lalu jalan sempit yang satu kerete je boleh lalu lepastu rumah ni selang satu rumah (iaitu rumah makcik Ramlah) ada kubur lama kot ._. Scary gila. Tapi laman die macam lapang gilee nak melanun memang best ah rumah ni. Tambah-tambah kalau semua cousins aku ada kan. Perghh memang meriah gila. Mercun sana mercun sini pop-pop sana pop-pop sini lari bersepah lah main kejar-kejar panjat pokok rendang kat depan tu main masak-masak guna tanah semua aku dah buat.

Ok wtf main masak-masak guna tanah.

Tapi betul. Haha.

Lepastu dekat simpang kecik nak masuk rumah ni ada satu kedai makan cina ni. Oldies gila interior kedai makan tu. And that's the nearest kedai makan and it sells gula-gula toooo. So kitorang usually kalau dapat duit raya memang wajib ah pegi bel gula-gula kat situ. Tapi disebabkan aku masih kecik time tu maka selalulah Lin atau Jat yang temankan -.- And ada satu gula-gula ni memang favourite kitorang ah. Name gule-gule tu TAIK HIDUNG CINA.

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Ok seriously aku taktau origin name taik hidung cine tu. Tapi sedap gile gule-gule tu rase cam asam-asam sikit. I wonder what the real taik hidung cina tastes like HOHOHOHO. Ok I did not just wonder that.

Ceh nak cerita esok pegi Penang terpanjang le pulok. I guess I just miss being a kid again :|

2 comments:

fee.daa.oh said...

TAIK HIDUNG CINA ? oh gula gula yg warna putih tuh kan ? perhaps*

Anonymous said...

i forgot. EVERYTHING.