Thursday, August 20, 2009

Entri berilmiah pertama.kot.

Kadang-kadang dekat uia ni aku rasa sikit tensyen dan bosan kerana tak dapat ikut kelas english.

menyesal jugak sebab exempted -_-

sebabnya?

kawan-kawan aku ramai gilaaaaaa cerita kelas english lag kelas paling best lah group campur lelaki perempuan lah buat project boleh bincang-bincang lah.

paham-pahamlah kan hati manusia biasa i yang gatal ni,

"eh.BESSSSSSSSSNYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

boleh bergaul bebas yuhu wuhu besnya besnya besnyaaaaaaaaaaaaaaaa!dahlah kat plkn tu restricted.kat skolah je aku dapat bersembang dan bersosial dengan budak laki-laki."

tapi bila aku reflect balik,

why would i want to make myself that 'available' when i know He is trying to make me a modest and someone yang you know,mahal lah orang kata.

the truth is,masa sekolah je aku bergaul dengan budak lelaki.and i almost fell in love with one.si lelaki pun memberi respons yang cukup baik.tapi tengok-tengok die kapel balik dengan ex die.and i was left alone.

masa plkn.ada satu module ni nama dia modul integrasi.cikgu-cikgu yang datang pun dari luar,so taktahulah macamana nak handle satu kelas yang ada sampai 50,60 orang tu.masa tulah kawan-kawan perempuan aku berkenalan lebih rapat dengan kawan-kawan lelaki dari semenanjung dan sabah,main tukar-tukar nombor,main berlakon sama-sama,main gelak-gelak.modul ni dijalankan about a week.

i was infected with conjunctivitis the sunday before the module started and i was quarantined FOR THE WHOLE WEEK.so aku tak ikut kelas ni langsung,thus,tak ada peluang langsung lah nak bersosial dan bercampur dengan budak-budak lelaki.

memang ada banyak module,tapi the other modules jurulatih yang conduct so diorang tahu lah macamana nak bagi wira dengan wirawati tak bergaul bebas macam masa module integrasi yang aku tak sempat ikut even satu hari tu.

masa dekat sana pun,i didnt really have a lot of guy friends.maybe im just too ugly to befriend.or there's something else.i was different masa dekat plkn.in a way.in a really,bad way.

but im not going to elaborate it further.id rather if what happened there,stays there.bila ingat balik the things ive done rasa berdosanya.

sinsing tangan takat siku tu macam hari-hari aku buat -_-

astaghfirullah23847513287523895837535935235x.

okay ckukoplah bukak aib sendiri tu,haishh.

and then masuk uia,english exempted.

there goes my chance to mingle with guys yet again.

class biology aku penuh dengan budak-budak DQ baik laki atau perempuan so kepahotaklah nak mingle kaaan.

class chemistry aku friendly la budak laki-laki die tapi it stops there.madam kitorang pun macam strict mana bagi group laki perempuan campur-campur.takat nampak kat luar angkat-angkat kening tanpa tahu nama siapa tu jelah.

class mathematics lagi haram jadah nak bermingle apa.laki 6,perempuan nak dekat dua puluh.laki pulak jadi pemalu dalam kelas ni -.-

can you see the flow here?

aku tak ada chance langsung.LANGSUNG.nak bermingle dengan lelaki.

dalam keadaan separuh sedar,aku tengah mempraktikkan ayat 'la takrabu zina' tu.

sometimes i felt like He purposely did this to make me a better person in religious terms.

and thanks to my biology class,im starting to wear handsocks :D

first-first rasa semacam sebab almost ALL the girls dalam biology class tu bertudung bulat and pakai handsock.pakai tudung tiga segi about 3,4 orang je.shopping tudung raya nanti aku nak cari tudung bidang limapuluh -_-

so sekarang aku macam dah terbiasa pakai handsocks,alhamdulillah kaaaaaaaaaaan?

kalau tak pakai rasa naked.eheh.

next mission,biasakan diri pakai niqab!

okay aku rasa mak aku akan sepak terajang kalau aku ngada-ngada nak keluar rumah pakai niqab saja sebab nak nampak macam wanita arab asli,ECEH.

apahal selalu main lari-lari dari topik niii.

so bila aku fikir balik kan,macam tadilah

kenapa aku tergila-gila nak murahkan diri bila Dia nak mahalkan diri aku?

i don't think you guys get it anyway -_-

saja nak tulis eheh.

after all,i do write to express eh?

cheers :)

4 comments:

ceLy. said...

nice expression then. keep it up! ;) wink!!

Aika said...

haha
nice lah sangat -_-

maryam said...

i typed this VERY LONG comment a few minutes ago. and then the internet buat hal.

Aika said...

ALAAAAAAAAAAAAA GILE NAK BACEEEEEEEE.
type balek type balek type baleeeekk PRETTY PLEASSSEEEE?