Sunday, August 16, 2009

The moment our eyes met.

Today i met the sweetest guy while waiting for the taxi.

and i didnt even ask him for his name.

swt -_-"

mulanya begini,

disebabkan stress glababi duduk uia yang hujung minggu sunyi sepi cam tanah perkuburan tuu,aku pun mesejlah fatim dengan mengatakan tahap kebosanan yang ekstrimis.

lalu fatim pun berkata,

"ko pegi ah mana-mana stesen lrt jelatek ke nanti aku datang amek ko tido ah rumah aku"

PEH GILA PUCUK DICITA ULAM COME-COME.

lalu aku pun pakailah hoodie pink kegemaran dan jeans.tengok-tengok cermin rasa macam pakgad tak bagi lepas pakai jeans.lalu seluklah abaya kat atas.

dengan ini bermulalah perjalanan nak cari teksi suruh hantar gi lrt lalu naik lrt sampai jelatek gi rumah fatem.

sedang berjalan-jalan terlintas dua orang mamat.

being my other alim self dekat uia(EHEH) aku pun menundukkanlah pandangan dan buat muka paling bodoh serta meneruskan perjalanan ke pondok gad yang masih panjang.

tiba-tibda one of the two boys menjerit,

"OI!"

cis ingat mak aku bagi nama oi binti gazzali ke ah.

*ignores the oi-ing*

"ATIKAH!"

O.O

sapa plaaaaaaak yang tau nama aku neh sejak bila aku bersosial dengan budak-budak lelaki uia neehh.

lalu aku pun pusinglah belakang dengan saspesnye,

tengok-tengok

"eh.AMAT?"

heeleh gila kawan skolah hira sioooooot hahagagahg.

setelah nak dekat 7,8 tahun tak jumpa bersapalah sebentar yang menjadi dua bentar dan tiga bentar dan patlima bentar.dah potpet cam lama sikit aku pun gerak ah dan melambai byebye.

pastu jalan sampai pondok gad pakcik gad tanya,"nak ke mana dik?"

"eh ehh.rumah kawan"

lalu dilepaskan beliau.

sedang khusyuk mencari teksi yang dari jauh nampak cam teksi bila dah dekat lamborghini ada suara garausexy menyapa i,

"nak pegi mane ni?"

*turns around*

EH APA NIH COMEL GILA MAMAT NI OMGOMGOMGOMGOMG KENAPA DIA TEGUR AKU MANA PERNAH ADA MAMAT COMEL TEGUR AKU CANTIK MANIS SANGATKAH AKU BERJUBAH NI HAAHHH HAHHHH HAAAAHH.

gila terkaku 3 stengah minit.

"uhh.rumah kawan"

"ohh.dekat mane?"

"ampang"

"nak pegi naik apa?"

"lrt"

"naik teksi sampai stesen mana nanti?"

"asia jaya je"

"ohh kalau nak pegi kl central boleh naik sama-sama"

O.O

KENAPALAAAAAAAHH KENAPAAAAA AKU CAKAP ASIA JAYA KALAU TAK BOLEH NAIK TEKSI SAMA-SAMA DENGAN MAMAT COMEL TUUUUUUUUUUUU.

setelah sesi bertanya-tanyaan kami pun sambunglah tunggu teksi bersama-sama(?)

ada makcik tu lalu pandang sengih-sengih APAHAL INGAT WA MAU PEGI DATING DENGAN MAMAT COMEL KE HAAAH?

although that wouldn't be a really bad idea.

eheh heh ehehehehe hhhehehehe hehehe.

kemudian lalulah satu teksi,

mamat comel memandang dan membuat isyarat tangan yang bermaksud,"amek ah teksi ni'

lalu i dengan penuh gentleman membalas dengan isyarat yang bermaksud,"eh takpaaaa ill wait for another one."

lepastu mamat comel pun senyum yang menjadikan mukanya sribu kali lebih comel dan berbincang entah apa dengan si abang teksi.

after a few minutes he looks at me and said,

"eh pakcik teksi ni boleh je kalau nak hantar pegi asiajaya dulu lepastu baru pergi kl central.jom la"

ALAAHH DIA TOLONG TANYAKAN KEEEE SWEETNYAAAAAAAA AAAAHHHHH tergoda gla weh rasa cam nak kawin kat situ jugak wtf.

kemudian ada lagi satu teksi kacau daun datang dan terpaksalah aku pergi kat teksi tu sambil menyumpah kerana peluang menaiki teksi dengan mamat comel melayang begitu sahaja.

TAHITAHITAHITAHITAHI.

lalu aku pun bertanya kepada pakcik teksi yang bawak anakbini bagai tu,

"asia jaya boleh pakcik?"

"haahh boleh boleh ape yang tak bolehnyeee"

sedih kerana saat perpisahan kami telah tiba(?),aku pun pandanglah sambila kata,"uhh.pegi dulu eh."

"okayy.jumpe lagi.bye :)"

boleh rasa okay smiley kat situ.

KENAPA AKU TAK TANYA NAMA DIA KE MINTAK NOMBOR SEBAGAI PENGERAT UKHUWAH KE KENAPA KENAPA KENAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

mamat comel,harap-harap kita dapat jumpa lagi dan terus kahwin okay?

i lebyu,muahmuah.

p/s:jangan kata aku batak ke dia tolong tanyakan sebab aku nampak macam pathetic dok situ sorang2 ke ape okay.i know he wants meeehhh.

haha oke pehal geli.

6 comments:

nurulraihana said...

bongok bonggggol la kau!peluang tuh.mesti budak aed,xpon engin weyh!HAHAH!slalunye bdak2 tu je hensem.bdak medic ape bagai kau jgn pndang weyh.skema nerd gle.pfffffft.kau lepaskn pluang tkosh,klau dpat die.tapaya aa kau pegy psar lg nk cr laki hensem.HAHHAHA!

ceLy. said...

your lucky day. ;) wink!

Aika said...

rai:AKU TAHUUUUUUUUUUUUU!bukan slalu weh ada si comil nak menegur aku dengan penuh spontaneous ni.MENGAPA AKU TAK MINTAK NUMBUR DIA MENGAPAAAAAAAAA.

salwa:haha tahu takpa wihl.

wany said...

woah.best gile.aku pon nak gak.hahahaa(mmg impossible la).

maryam said...

bertuah gilaaaaa haha. its gud that u didnt ask for his number. nampak desperate gila kalau buat camtu. jadi awkward kalau dia taknak bagi.haha
ana pernah gak sorang laki ni bagi teksi dulu wpon dia dah tggu lagi lama. BUT, he's not handsome. AND, he smokes like ewww. tak pandang dua kali lah, sorry! HAHAHA

Aika said...

wany:ni untuk orang2 cantik berjubah je boleh HAHAGAHAGAGA.

bam:HAHA LAGILA AWKWARD.takdenyelah ana nk mintak num die omg gila macam dah xde org nak hahahah.cit yang tu bagi teksi sebab nak impress nt je kunun2 die baik.yang ni bagi teksi sebab sangat caring lagi comel HAHAHA.ana xtau kena tapi rase macam ade sense of security bile bediri sebelah die.macam protected kot(?) apahal tah.hahaha.die ade aura pelindung!