Saturday, March 6, 2010

Harini post dalam Bahasa Melayu

Kawan-kawan rapat aku mesti selalu dengar cita-cita dongeng aku untuk berkahwin dengan mamat hot yang hensem dan mempunyai anak-anak yang comel kerana ibunya pun cantikkan auwww.

Tapi deep down sebenarnya aku tak adalah kisah sangat pun semua tu. To be honest I would rather marry an average-looking guy who prays five times a day than a hot-looking one who doesn't. Kalau nak cari suami Ayah cakap iman tu yang penting. Kalau takda iman macamana kau nak hidup aman bahagia? Contohnya kalau suami kau solat tak cukup lima waktu. Susah Allah nak berkat tu. Anak-anak kau nanti macamana? Nak ikut bapak dia jugak? Dalam rumah tangga kan selalunya suami yang dominan. So paham-pahamlah.

Takguna jugak kalau ada suami hensem tapi tak reti jadi ayah yang baik. Nak raise anak tu kau ingat senang ke? Aku tabiklah cara Mak dengan Ayah aku raise kitorang. Walaupun adik beradik aku bukan semua betudung labuh and hafizah tapi kitorang ada pegangan. We know the rights from the wrong. Kalau tak tahu hukum hakam dengan detail pun at least we know the basic ones. Which is more than enough kalau nak compare dengan orang sekarang ni.

So berbalik kepada isu suami tadi. Kalau suami aku tak hensem pun aku takdelah kisah mane. Sebab aku pun bukannye macam Keira Knightley ke ape ke kan. Asal bagi aku hensem sudah. Asal sedap mate memandang dah la kan? Because I'm going to be the one who'll be living with him for the rest of my life InsyaAllah. So I wouldn't really give a fig about what people say about my husbang.

Pasal anak pulak tak cute macam Suri Cruise pun takpelah. Asalkan cukup sifat and sihat. Kalau cute sangat pun buat ape nanti orang culik anak aku. Ha Ha.

So marilah kita ketepikan sifat materialistik dalam diri dan terima sahajalah jodoh kita tak kira cantik ke sepang. Sebab yang tahu masa depan kau tu Allah. Bukan kau. So just accept whatever he blesses you with. He knows best :)

Dan kepada husband to be, saya tak mintak banyak dari awak. Saya cuma nak awak jaga solat (suaya awak boleh bimbing saya sebab saya pun selalu tersasar subuh dahtu ada satu macam habit suka lewatkan solat -_-) dan terima segala huduh keji saya (yang ni memang banyak so sorrylah ya) dan mempunyai pekerjaan yang halal. Kalau awak bagi saya makan makanan haram saya tendang awak buttfirst keluar rumah tahu? Ha Ha oke gurauan ganas disitu. Tapi serious la kan.

Saya tak kisah harta awak banyak mana. Saya tak heran awak bukan anak Dato' pun. Saya tak hengenlah nak kahwin dengan anak Dato' ke anak Tan Sri mana-mana ke. Sebab diorang semua tak pernah hidup susah. Saya bukan anak orang kaya tapi saya mengaku hidup saya memang senang dari kecik. Sejak saya lahir memang dah ada orang gaji so ada banyak kerja rumah yang saya tak tahu buat sebenarnya. Takat basuh pinggan tu pass lah. Tapi bab masak memang saya tahu goreng telur (tu pon kadang-kadang tak jadi :|) dan masak megi. Tu je. Masak nasik dalam periuk elektronik pun saya tak tahu. Apatah lagi nak basuh kain pakai washing machine. Memang macam awak suruh kucing buat akaun facebook. Jadah haram saya taktau.

Memang tak boleh buat bini kan T_T tapi tapi tapi. Taktau bukannya bermaksud I'll continue being ignorant. I'll try cooking and I'll learn how to operate the washing machine. Because I realize that I'm already nineteen years old. And with Allah's will it will be another 6 or 7 years until I get married and 6, 7 isn't such a long period of time. So I'll try my best and make do with what I can.

I GIVE YOU MY WORD THAT I WILL BE A FANTASTIC WIFE and I hope a good mother too :) InsyaAllah.

So you see dear husband to be, you have absolutely nothing to worry about sebab bercinta kerana Allah itu adalah sebaik-baik cinta ;)

p/s: boleh tahan skema post ni.

6 comments:

najihah said...

TERHARU LORR..
ya aLLAH,Kau kurniakanlah suami yg soleh yg menjaga solat 5 wktu kepada kwnku ini ya Allah..

ameen..

Aika said...

thnks najihah :D

AMIN AMIN YA RABBAL ALAMIN.

amiey.N said...

aku terharu aika! haha

yeye, muge husband to be kaw ckup 5 tiang tu plus kaye dan kacak so dat bile kau kawen kau n hubby boley bg hadiah BMW sebijik.

p/s: bkn bmw shamimah ye.haha

Aika said...

AMIN MILIN AMIIIIIIIIIIIINN. nescaya kau akanku belanja tidur hotel semalam jika itu semua menjadi kenyataan XD

haha said...

WOW.Hebatnya kau dan sejak bila kau jd cheesy mcmni.

Nak je aku quote ayat kau tp takpela.abaikan.HA HA HA.

Be the one in the glasss ohhh.

Aika said...

inilah diri sebenar aku. (muntah hijau berkarat)

I IZ TEH ONE IN TEH GELAS.

husband you are veyr lucky. hikhik.

HAHAHAHAHAH GELIIII.