Friday, May 14, 2010

I CAN'T TAKE IT ANYMORE

Kadang-kadang aku rasa nak nangis sebab kau langsung tak tahu aku suka kau dan kau tak akan tahu melainkan aku bagitahu. Tapi aku sendiri tau aku takkan bagitau kau yang aku suka kau. Aku tak suka bila ada dalam situasi macam ni. Rasa hiba gila sebab aku tak boleh bagitau kau something yang aku nak sangat-sangat kau tahu. Sebab tu aku rasa takde orang akan faham perasaan aku sekarang ni.

Honestly, kalau aku suka orang aku bukan jenis suka main-main. Bukan suka dua tiga minit. Tambah-tambah lagi orang macam kau. Dekat mata aku kau ni memang tak ada yang kurang. Walaupun realitinya mungkin banyak kekurangan kau, tapi aku tak nampak. Bukan aku tak nak nampak. Aku memang tak boleh nak nampak. Orang macam kau ni aku boleh suka dalam diam bertahun-tahun lama tanpa bagi apa-apa hint dekat kau.

Tak salah suka orang kan. Asalkan tak bermaksiat. Suka ala-kadar. Tapi the enough kind of ala-kadar.

Susah betul nak avoid zina hati ni btw. Zina fizikal senang la jugak kan, asalkan kau tak jumpa. Zina mata pun. Tapi zina hati, kau boleh ada beribu-ribu batu jauh daripada aku and zina hati still boleh jadi. Susah untuk nak bagi kau tak ada dalam kepala aku even for one day. Kadang-kadang aku rasa susah jadi diri aku sendiri. Sebab kena handle semua ni. Dengan perasaan aku yang sarat ni. Susah tau tak.

Tapi susah aku tak sama dengan susah kau. Susah aku ada emotional influence. Susah kau bab study je. Pasal nak organize masa. Benda-benda penting macamtu. Nampak tak kenapa aku cakap aku tak padan langsung dengan kau? Physically, emotionally, spiritually. Semualah. Kau macam tak minat bab-bab ni. Sebab tu aku tak nak cakap apape yang boleh membuatkan kau tahu pasal the way I feel about you. Bia la aku bawak benda ni sorang-sorang. Cari pasal je kalau nak libatkan kau.


"My heart longs for you, my soul dies for you, my eyes cry for you, my empty arms reach out for you."

10 comments:

kiko kiki lala said...

just pray to Allah aika. i believe He will help u.

i used to feel the same way too.

Aika said...

im praying :)

haha said...

you want me to help you?
:))))))))))

ani arishah said...

siapa dohhh?
aku dah stalk semua status kau nk tgk sape yg regularly like

Aika said...

help how luqman T_T

WEH SCARY GILA KAU SHA STALK SMUA STATUS AKU HAGAHGAHGAHGAHGA.

ani arishah said...

HAHAHA
MCM TAK BIASA DOHHHHH
NAK TAU SAPEEEEEEEEEEE

Awoot said...
This comment has been removed by the author.
ceLy. said...

guess what, if u like somebody, and u didn't tell him a thing about it.

dpt pahala. sbab ko tahan sensorang.
:)

Aika said...

YEKE WEEEEEEEEEEEEH?!!

ceLy. said...

itu senior aku ckp la.

sbab susah kan, ko nk tahan rindu sensorang. at least ko still tahan then ko gtau dye. :)